Консорциумът Строително предприемачески холдинг и испанската компания Аксиона Агуа С.А., на 29.09.2008г., официално пусна в експлоатация пречиствателна станция за отпадни води - ПСОВ ПАЗАРДЖИК. За целта бе организирана специална церемония на плошадката на съоръжението.
На официалното откриване присъстваха министърът на околната среда и водите г-н Джевдет Чакъров, заместник министърът на околната среда и водите г-жа Любка Качакова, г-н Георги Георгиев управител на Строително преприемачески холдинг, г-н Хулио Сорийа, представител на Аксиона Агуа С.А., областният управител на област Пазарджик г-н Георги Петърнейчев и други представителни личности. Официални гости на събитието бяха и заместник - ръководителят на отдел „Регионална политика" на ЕК г-н Карстен Расмусен и кметът на Пазарджик г-н Тодор Попов. Събитието бе отбелязано със стилен и изискан коктейл, на който гостите се насладиха на чаша искрящо шампанско и деликатни хапки предизвикващи експлозия от вкусове.

 

Станцията е една от най-големите и най-модерната в страната, а в изграждането й са използвани най-съвременни технологии. В строителството на ПСОВ ПАЗАРДЖИК са инвестирани над 10.7 млн. евро по проект по програма ИСПА, управляван от МОСВ. Пречиствателната станция има капацитет за третиране на 52 000 кубични метра отпадни води дневно. В нея водата се обработва чрез най модерни технологии за механично, химично и биологично пречистване. Съоръжението разполага с двойно електрическо захранване, трансформаторна станция, четири центъра за контрол на моторите и съответните системи за автоматизация.

Снимки от събитието


 


свали файл