Президентът на Република Хърватия Иво Йосипович и премиерът Ядранка Косор подписаха договора за присъединяването на Хърватска към ЕС заедно с държавните и правителствените ръководители на 27-те държави-членки на ЕС...  В лицето на Република Хърватия ще имате надежден партньор, заяви Косор на церемонията в Брюксел.

 

В София, посланици и политици поздравиха Хърватия за подписания договор за присъединяване към ЕС, като събитиено бе тържествено отбелязано на 9-ти декември 2011г. в Информационното бюро на Европейския парламент в България, София.

 

По този случай се състоя прием, организиран от Посолството на Република Хърватия в България и Посолството на Република Полша в България, като председателстваща страна на ЕС, с помоща на Информационен офис на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България. Символично, приемът се състоя в залата на информационния център на ЕС в София, където се събраха представители от институциите на ЕС в България, посланици и дипломатически представители на страни членки на ЕС и ЕИП (Норвегия и Швейцария), дипломатически представители на страни кандидати и аспиранти за членството в ЕС, както и от страните на Източното партньорство. На приема имаше представители от Министерството на външните работи на Република България, от Народното събрание, от Кабинета на президента на Република България, от Кабинета на министър-председателя на Република България, както и представители на медиите.

По повод на събитието речи държаха Виолета Симеонова Станичич, ръководител на Информационен офис на ЕП в България, Зинаида Златанова, ръководител на Представителството на ЕК в България, Лешек Хенсел, посланик на Република Полша в България и на края към гостите се обърна посланика на Република Хърватия в България, Данийела Баришич.

 

Приемът бе съпроводен от изложба на фото-плакати на туристически забележителности от Хърватия, както и от видео презентация на страната като туристическа дестинация.

 

За пореден път Н.Пр.г-жа Данийла Баришич, посланик на Р Хърватия в София, довери изключително важното събитие на нашите професионални грижи, за което ние от M.D.M.Кетъринг искрено благодарим!  

 

Посолство на Република Хърватия в София

http://bg.mfa.hr/?mv=3704&mh=583

 

Информационен офис на Европейския парламент в България 
http://www.europarl.bg/view/bg/media/press-release/pr-2011/pr-2011-December/pr-2011-Dec-12.html