Роудшоу Star Experience: Очарование без край

 

Изумителни технологии. Спиращи дъха автомобили.


Под мотото ОЧАРОВАНИЕ БЕЗ КРАЙ протече ексклузивното роудшоу на Mercedes-Benz "Star Experience", което се проведе на летище Лесново, край София, организирано от оторизирания генерален представител на Mercedes-Benz в България - Балкан Стар Аутомотив ЕООД. Тази година главното действащо лице на пистата бе премиерният и вече придобил статут на легенда автомобил Mercedes-Benz SLS AMG. «Крилатият» модел разкри своите 571 к.с. единствено за отбрани гости, които приеха поканата да седнат зад волана на супер олекотения спортен автомобил. Между отделните етапи на роудшоуто гостите бяха поверени на любезните грижи на екипа на Гранд Гурме M.D.M. Кетъринг и отдъхваха от натрупаните емоции в елегантната атмосфера на презентационната зала наслаждавайки се на легендарния SLS AMG с разхладителни и тонизиращи напитки и елегантни подкрепителни закуски.  

 

Новият SLS AMG разполага с 6.3-литров V8 двигател, разположен зад предния мост, който развива максимална мощност от 420 kW (571 к.с.), 650 Nm максимален въртящ момент, сух картер и 7-степенна трансмисия с двоен съединител. Спортното шаси е с двойни носачи и тегло в ненатоварено състояние от 1620 килограма, базирано на DIN стандарта. Тази превъзходна комбинация гарантира най-висока степен на динамика при шофиране. Това се случва благодарение на изключителното съчетание от разпределение на тежестта между предния и задния мост – респективно 47 към 53 процента и ниския център на тежестта. Крилатият модел ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.8 секунди и има електронно ограничение на скоростта при 317 км/ч. Консумацията на гориво от 13.2 литра на 100 километра (комбиниран цикъл на движение) прави постижението сред най-конкурентните в класа.

 

Вдъхновяващи са и останалите автомобили, които взеха участие в роудшоуто ОЧАРОВАНИЕ БЕЗ КРАЙ.  Най-емоционалната част от програмата се оказа слалом на пистата, където наред с „крилатия” SLS спортно поведение демонстрираха и моделите SLK 350 и SL 500. С тях водачите се упражняваха и в рязка смяна на лентата и ускорение по права отсечка. 

 

Тестът на BlueEFFICIENCY технологиите се проведе с автомобилите S 400 Hybrid, E 350 CDI и E 200 CDI, като последните бяха оборудвани с устройството Ecolog, което отмерва изразходвани вредни емисии. Целта на инструкторите бе да дадат напътствия на водачите за екологично и икономично шофиране, както и да разяснят техническата реализация на различните BlueEFFICIENCY компоненти, които изграждат пакета от мерки за намаляване на разхода на гориво и CO2 емисиите, като и хибридната система на Mercedes и функцията Start/Stop.

 

Hемските инструктори направиха демонстрация на изумителни технологии с моделите G 500, ML 63 AMG, E 500 Coupe и E 220 CDI Cabriolet, като показаха възможностите на впечатляващи технологични достижения и различни асистиращи системи: двигатели, DISTRONIC PLUS, Lane Keep Assist, Blind Spot Assist, Speed Limit Assist и други.

 

И не на последно място роудшоуто Star Experience имаше за цел да покаже пословичната за марката Mercedes сигурност на автомобилите.  Специфични упражнения убедиха водачите в първокласните системи за сигурност и асистиращи технологии (PRE-SAFE, DISTRONIC PLUS, ESP, PARKTRONIC и други). 

Снимки от събитието


свали файл